Головна » Політика конфіденційності
Politique de confidentialité

Політика конфіденційності

Політика конфіденційності сайту ПоКупар.

Користуючись сайтом ПоКупар,  Ви довіряєте нам свою особисту інформацію. Ми робимо все від нас залежне і можливе для забезпечення її безпеки та в той же час надаємо Вам можливість керувати власними даними.

Тому уважно вивчіть наведений нижче текст, щоб знати і розуміти, яку саме інформацію та які відомості ми збираємо, для чого це робиться та як ви можете вплинути на цей процес. Зокрема, як можна видалити, експортувати або змінювати ці дані.

Ми пропонуємо достовірну, перевірену, оперативну і точну інформацію, що стосується роботи інтернет-маркетплейсу Аліекспрес та всіх або деяких сервісів, що надаються цим маркетплейсом. Публікуємо новини, огляди, інструкції та поради користувачам. Ділимося своїм особистим досвідом та інформацією, отриманою з інших джерел.

Які дані ми збираємо

Коли ви відкриваєте наш сайт в своєму браузері, ми отримуємо, а в деяких випадках збираємо і зберігаємо, наступну інформацію:

  • IP адреса;
  • інформація з cookies;
  • інформація про браузер (чи іншу програму, через яку здійснюється доступ до сайту);
  • час доступу;
  • адреса сторінки, на якій розташований рекламний блок;
  • реферер (адреса попередньої сторінки).

Збір та використання персональних даних

При використанні користувачем сервісів Сайту здійснюється обробка даних користувача, а саме: – даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами; – файлів cookie; – ір-адреси; – параметрів і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

Ми збираємо тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім’я та прізвище, логін та пароль для доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.), які свідомо і добровільно надані Вами як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи в систему. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: ми обмежуємося збором мінімального обсягу інформації, необхідної виключно для виконання запиту суб’єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується не обов’язкова до надання інформація, користувач буде про це повідомлено в момент збору такої інформації.

Ми не збираємо будь-яку інформацію, щодо обробки якої законодавством встановлено певні вимоги, як то інформацію про расове або етнічне походження, про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання за скоєння злочину, а також дані, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Ми збираємо дані про статистику відвідування сайту. Відомості можуть містити інформацію про з’єднання, трафік, браузері користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатися в Базі персональних даних або в окремій таблиці Бази даних Сайту.

Мета використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються з метою забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією / новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, в тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних»,«Про інформацію»,«Про рекламу»,«Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також відповідно до Правил використання Сайту та інших актів.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються протягом терміну не більше, ніж це необхідно з метою їх обробки.

Після того, як суб’єкт персональних даних перестає бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.

Використання файлів cookie

Cookie – це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які відправляються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп’ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) та зберігатися в комп’ютері, поки користувач їх не видалить, або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто вони зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie діляться на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими сайтами).

важливо:

  • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • в більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне збереження файлів cookie на пристрої користувача;
  • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та / або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Компанія дбає про своїх користувачів та намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, а для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, побажання та інтереси користувача. Такий аналіз допоможе нам поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), ми використовуємо такі категорії файлів cookie:

Суворо необхідні файли cookie – потрібні для переміщення користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також здійснюють запам’ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

Експлуатаційні файли cookie – агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння, які саме розділи і сервіси сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та / або маркетингова кампанія і таке інше.

Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для розв’язання статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, але виключно для зазначених вище цілей.

Функціональні файли cookie – використовуються для збереження параметрів та конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім’я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мова сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри налаштування сайту.

Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактиву (опитування, голосування) і взаємодіяти з соціальними мережами.

Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам’ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.

Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу, але виключно для зазначених вище цілей.

Цільові файли cookie – використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, з метою уникнути повторного показу, управління цільової рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування сайту.

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентства та партнерів з суміжних бізнесів для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Для оперативної доставки, більш якісного відображення і детального аналізу контенту на Сайті, Компанія користується послугами сервісів, які є власністю інших сторонніх компаній, таких як Facebook, Twitter, Instagram, Alphabet Inc., Gemius та інших.

Наведені, як приклад компанії, можуть використовувати файли cookie на пристрої користувача, під час роботи на Сайті.

Слід звернути увагу, що Сайт не може вплинути на роботу файлів cookie, які використовуються цими сервісами. Всі необхідні відомості про їх використання можна дізнатися, відвідавши відповідний ресурс.

Умови використання Google Analytics

Ми користуємось послугами Google Analytics. Дізнатись більше про умови використання цього сервісу можна за посиланням – https://marketingplatform.google.com/about/analytics/terms/us/

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того, щоб їх відключити, скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge – https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox – https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera – http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari for macOS – https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

важливо:

конфігурація налаштувань файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
слід нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту і до неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
Щоб звернутися до нас з приводу використання файлів cookie, відправте повідомлення через форму зворотного зв’язку на Сайті.

Якщо користувач не включає використання файлів cookie або навмисно видаляє всі файли cookie зі свого веб-браузера, то при подальших відвідинах Сайту користувачеві буде повторно запропоновано включення і використання файлів cookie.

Інформація про користувачів, отримана за допомогою файлів cookie, не продається і не поширюється у відкритому доступі, а також є власністю компанії, якій належить ресурс.

Взаємодія Сайту з іншими ресурсами

При використанні користувачем сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутніми коди інших Інтернет-ресурсів і третіх осіб, в результаті чого такі Інтернет-ресурси і треті особи отримують Ваші дані. Отже, ці Інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає браузер користувача. Такими Інтернет-ресурсами можуть бути:

  • системи показу банерів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.)
  • плагіни соціальних мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+).

Використання зазначених сервісів нам необхідно для оперативного аналізу відвідувань сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності сайту, глибини перегляду, активності користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів, ми не зберігаємо і не обробляємо.

Відповідно, якщо користувач в силу будь-яких причин не бажає, щоб зазначені послуги отримували доступ до його персональних даних, користувач може за власним бажанням вийти зі свого аккаунта або профілю, очистити файли cookie (через свій браузер).

Безпека неповнолітніх

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів, хоча він і не містить інформації, яка могла б їм нашкодити. Ми дуже серйозно ставимося до питань безпеки, особливо щодо осіб, які не досягли повноліття, в зв’язку з чим, зі свого боку, ми звертаємося до батьків з проханням пояснити своїм дітям питання безпеки в Інтернеті, їх конкретну мету і необхідність використання тих чи інших сервісів сайту.

Взаємодія з третіми особами стосовно персональних даних

Ми не здійснюємо передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в даній Політиці. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти не поширюватиметься. У зв’язку з чим, Компанія рекомендує ознайомитися з політикою в сфері конфіденційності і персональних даних кожного сайту перед тим, як передавати персональні дані, за якими Ви можете бути ідентифіковані.

Конфіденційність активності суб’єкта персональних даних на Сайті

Відомості про активність (трафік) на Сайті користувачів, які проходять через мережу, або електронну пошту користувача захищені відповідно до законодавства. Тобто, ми жодним чином або способом не порушуємо таємницю «активності» користувача при використанні останнім сервісів Сайту.

Захист персональних даних

Ми використовуємо загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправомірного використання, зміни або знищення. Однак, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо гарантувати абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають за межами нашого регулювання.

Ми забезпечуємо застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації і даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

Ми надаємо доступ до інформації і персональних даних тільки уповноваженим співробітникам, які дали згоду на забезпечення конфіденційності такої інформації і даних у відповідності з нашими вимогами.

Поширення персональних даних без згоди суб’єкта персональних даних або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.